Ferrari...

joi, 10 martie 2011

Reguli de comportament in scoala

     La scoala - "Respecta randuielile si regulile clasei, invata cu placere si foloseste bunele maniere"
Scoala este primul loc in care bunele maniere il ajuta pe copil sa se integreze, sa-si faca noi prieteni si sa se descurce in situatii dificile. La scoala, el petrece cea mai mare parte a zilei in clasa. O modalitate de a-i face pe ceilalti sa il respecte este de a-i respecta el insusi.

Exista opt reguli principale de conduita in clasa, care il vor ajuta sa transforme clasa intr-un mediu placut.

1. Fa un efort si saluta-i pe toti cu, cel putin, un "buna dimineata" si un zambet.
2. Adreseaza-te profesorilor sau celorlalti adulti cu numele si titlul pe care acestia le prefera.
3. Adreseaza-te prietenilor cu numele pe care le prefera.
4. Supune-te regulilor clasei in ceea ce priveste imbracamintea, petrecerea recreatiilor etc.
5. Asaza-te la pupitrul tau, asa cum faci cand te asezi la masa.
6. Pastreaza curate pupitrul si dulapul personal (daca e cazul).
7. Nu uita de aportul tau in pastrarea curateniei in spatiile comune: clasa, laboratoarele, toaleta etc.
8. Saluta-i pe cei care intra in incaperea in care te afli. In unele scoli exista regula ca, la intrarea unui adult, elevii sa se ridice in picioare si sa salute cu "domnule" sau "doamna".

i

18 comentarii:

 1. Aceste regul sunt regul nescrise al bunului simt care trebuie sa existe in fiecare individ. Omul nascut cu bun simt nativ nu are nevoie de reguli, dar aceste reguli postate pe acest blog sunt necesare pentru corectia celor ce uita a fii om. Important este ca in perioada de adolescenta se finiseaza caracterul unui tanar. Perioada dintre varsta de 15 -18 ani va alege drumul lui in viata. Aici trebuie sa fie atent la cararea pe care o va alege in viata. Calea buna sau cea rea.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa cred si eu. Copii ar trebui sa mearga pe fagasul cel bun , astfel se vor duce la rapa. Fii atent , putinii sunt ca noi

   Ștergere
  2. Omul este stapanul propiului sau destin. El stabileste regulile jocului. Viata e ca o corabie. Pluteste in ocean de ganduri. Daca nu are carma se va lovi de stanci. Daca are , va ajunge la destinatie si dincolo de ea.

   Ștergere
  3. Eu cred ca in viata , cu totii avem o misiune. Copiii indigo au misiunea de a schimba lumea. Depinde de noi cum vom schimba aceasta lume. Dar cel mai mult depinde de ei , daca vor intelege eforturile noastre.

   Ștergere
  4. Ai grija , esti unul dintre cei spirituali. Te anunt ! Trierea e aproape. Numai cei drepti vor ramane. Alegerea a inceput deja. Cum astfel , sa distingi graul de neghina ???

   Ștergere
  5. Eu nu cred asta .

   Ștergere
 2. Multumesc! Regulile astea m-au ajutat la tema!

  RăspundețiȘtergere
 3. compunerea s-a primit pe 10

  RăspundețiȘtergere
 4. super chiar e bun bravo!!!

  RăspundețiȘtergere
 5. Baiatule, daca ar gandi ca tine 50% dintre copiii tarii, daca ar intelege toti copiii/elevii ca asa e normal sa te porti - nu ca ar face un favor cuiva, am fi o natiune mai respectata. Cand aceste reguli sunt ignorate intre 7 si 19 ani la scoala/liceu... dupa inca 5-10 ani vor fi ignorate si altele si altele ... si vom fi priviti incontinuare ca un popor bananier. Ma intreb unde a disparut bunul simt al romanilor?! De ce atata inversunare sa fie cat mai mitocani?! Felicitari, Mihai Afloarei! Poate mai molipsesti si pe altii de varsta ta.

  RăspundețiȘtergere
 6. Foarte bune aceste reguli pentru copii din ziua de azi.
  In ziua de astazi mai mult merg prin cluburi decat sa citeasca o carte.

  RăspundețiȘtergere